Translate

14 Mayıs 2010 Cuma

İncirli Pasta


Kek için gerekli malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz, 6 adet kuru incir, 1 paket kabartma tozu.

Şerbeti için: 1.5 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nescafe.

Muhallebi için: 1 lt.süt, 5 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 50gr margarin, 1 paket krem şanti.

Yapılışı: İncirleri ılık suda 5 dakika bekletin daha sonra küçük parçalara bölün, çok hafif unlayın (ki dibe çökmesin). Yumurta ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyin çırpmaya devam edin. Cevizi ve inciri de ekleyin, kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında 25 dakika kadar pişirin.

Kek ılınınca şerbeti hazırlayın ve kekin üzerine dökün. (ılık suyla hazırladığımız için şerbeti kaynatmaya gerek yok.)

Diğer tarafta süt, un, şeker ve nişastayı karıştırarak muhallebiyi pişirin.Piştikten sonra margarini ekleyin ve 10-15 dakika çırpın. Muhallebi ılınınca krem şantiyi de ekleyin 5 dakika daha çırpın ve kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Sweet Blog Ödülüm

Sevgili sessiz teyyare (Nevalciğim) ödülün için çok teşekkür ederim. Ben de bu ödülü beni izleyen ve izlediğim arkadaşlarıma gönderiyorum. Sevgiyle kalın.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Sevimli Tablolar







Keçeden,düğmeye pek çok farklı malzemeden böyle sevimli ve şık tabloların devamını burada
görebilirsiniz.


3 Mayıs 2010 Pazartesi

Kırmızı Lahana Turşusu

Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı lahana, tuz, sirke ve su

Yapılışı: lahanayı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın daha sonra yıkayın ve iyice süzülmesi için bekleyin. bir gece tuzda bekletin. ( 3 tatlı kaşığı tuz bana yeterli geldi). ertesi gün süzdürün ve kavanoza bastırarak yerleştirin. 1 kahve fincanı su ve üzerine çıkacak kadar da sirke dökün. buzdolabında muhafaza edin. afiyet olsun.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Dantel Seccade





Dantel beyaz olup altındaki astarlık kumaşı da lame olunca fotoğraflar pek net çıkmadı ama emeğimi sizlerle paylaşmadan çeyiz sandığında yerini almasına gönlüm razı olmadı:))

Arkadaşlar bu seccade benim tam üç ayımı aldı çünkü 70cm x 110cm'lik parçanın tamamını tek seferde ördüm. Astarını da kardeşimin kayınvalidesi dikti. Sonuç olarak şık ve herkes tarafından beğenilen bir iş ortaya çıkardık. Ellerimize sağlık:)