Translate

19 Nisan 2010 Pazartesi

Köstebek Pasta


malzemeler: 5 yumurta, 6 fincan şeker, 6 fincan un, 1 su bardağı su, 1 paket kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı süt, 2 paket krem şanti, (keki ıslatmak için) 2 su bardağı su, 1 1/2 su bardağı şeker.
yapılışı: yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Un, su, kakao, vanilya ve kabartma tozunuda ekleyin ve biraz daha çırpın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 175C fırında 25 dakika pişirin. Diğer tarafta 2 su bardağı suyu ve 1 1/2 su bardağı şekeri kaynatın ve ılınması için bekletin. 2 su bardağı sütü ve 2 paket krem şantiyi çırpın ve biraz buzdolapta bekletin. Pişen kekten su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin, kekin kalan kısımlarını rondadan geçirin. Hazırladığınız yuvarlak keklerin üzerlerini şerbetle ıslatın daha sonra krem şanti koyun ve üzerine rondadan geçirdiğiniz keklerden serpin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok leziz görünüyor..ben hazır kutulardan alıp denemiştim ama bu tarif varken gerek yok :))

    YanıtlaSil