Translate

14 Mayıs 2010 Cuma

İncirli Pasta


Kek için gerekli malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz, 6 adet kuru incir, 1 paket kabartma tozu.

Şerbeti için: 1.5 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nescafe.

Muhallebi için: 1 lt.süt, 5 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 50gr margarin, 1 paket krem şanti.

Yapılışı: İncirleri ılık suda 5 dakika bekletin daha sonra küçük parçalara bölün, çok hafif unlayın (ki dibe çökmesin). Yumurta ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyin çırpmaya devam edin. Cevizi ve inciri de ekleyin, kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında 25 dakika kadar pişirin.

Kek ılınınca şerbeti hazırlayın ve kekin üzerine dökün. (ılık suyla hazırladığımız için şerbeti kaynatmaya gerek yok.)

Diğer tarafta süt, un, şeker ve nişastayı karıştırarak muhallebiyi pişirin.Piştikten sonra margarini ekleyin ve 10-15 dakika çırpın. Muhallebi ılınınca krem şantiyi de ekleyin 5 dakika daha çırpın ve kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. elinize sağlık hoş ve ağız sulandırıcı bir tarif
    kremasına krem şanti katın ca tadı nasıl oluyor acaba ya da neden katılıyor?

    YanıtlaSil
  2. bu tatlıdan ben de yapmıştım ama evde kuru kayısı vardı,incir yerine onu koydum ve muhteşem oldu.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel göründü gözüme yapmak lazım valla
    eline sağlık,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nevalciğim tatlıyı hep tarife sadık kalıp yaptım yani krem şantisiz hiç denemedim. ama gerçekten çok güzel bir lezzet denemeni tavsiye ederim. filizciğim ve şekerperisi size de çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. SÜREKLİ YAPTIKLARIM ARASINDADIR TAVSIYE EDERIM ÇOK KOLAY VE LEZZETLIDIR

    YanıtlaSil