Translate

14 Ocak 2011 Cuma

AŞK ve ÇILGINLIĞIN HİKAYESİ

fotoğraf


Uzun zaman önce, dünya yaratılmadan, insanlar dünyaya ayak basmadan önce, iyihuylar ve kötühuylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolanıyorlarmış. Birgün toplanmışlar ve her zamankinden daha fazla canları sıkkın oturuyorlarken; SAFLIK ortaya bir fikir atmış :

- Neden saklambaç oynamıyoruz?

Hepsi bu fikri çok beğenmiş, hemen çılgın ÇILGINLIK bağırmış:

- Ben ebe olmak ve saymak istiyorum.

Ve başka hiç biri çılgını arayacak kadar çıldırmadığı için bu teklifi kabul etmişler. ÇILGINLIK bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış 1, 2, 3,....Çılgınlık saymaya devam ederken iyihuylarla kötühuylar saklanmaya yer aramışlar. ŞEFKAT ayın boynuzuna asılmış, İHANET çöp yığınının içine girmiş, SEVGİ bulutların arasına kıvrılmış, YALAN bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş gölün dibine saklanmış, TUTKU dünyanın merkezine gitmiş, PARA HIRSI bir çuvala girmeye çalışırken çuvalı yırtmış. Ve ÇILGINLIK saymaya devam etmiş 79, 80, 81.....

AŞK kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş. Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz. Ve ÇILGINLIK 95, 96, 97...ye gelmiş ve 100' e vardığı anda AŞK sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış. ÇILGINLIK bağırmış:

- Önüm arkam sağım solum sobe geliyorum.

Arkasını döndüğünde ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş çünkü saklanacak enerjisi yokmuş. Sonra ŞEFKATİ ayın boynuzunda görmüş, İHANETİ çöplerin arasında, SEVGİYİ bulutların arasında, YALANI gölün dibinde ve TUTKUYU dünyanın merkezinde hepsini birer birer bulmuş sadece biri hariç, ÇILGINLIK umutsuzluğa kapılmış en son saklı kişiyi bulamamış derken HASET AŞK bulunamadığı için haset duyarak ÇILGINLIĞIN kulağına fısıldamış:

- AŞKI bulamıyorsun çünkü o güllerin arasında saklanıyor.

ÇILGINLIK çatal şeklinde tahta bir sopa almış sonra da güllerin arasına çılgınca saplamış, saplamış taki yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar. Ve haykırıştan sonra AŞK elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış, parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş. ÇILGINLIK AŞKI bulmak için heyecandan AŞKIN gözlerini çatal sopa ile kör etmiş.

-Ne yaptım ben seni kör ettim diye bağırmış. Nasıl onarabilirim?

Ve AŞK cevap vermiş:

- Gözlerimi geri veremezsin ama benim için bir şey yapmak istersen, benim kılavuzum olabilirisin.

İşte o günden beri AŞK ın gözü kördür ve o günden beri ÇILGINLIK ta onun yanındadır....

2 yorum: