Translate

27 Ocak 2011 Perşembe

Zevkler ve Renkler


Dün akşam maaile annemde yemeğe toplandık.Yemekler yendi, bulaşıklar yıkandı, kahveler içildi. Sırada dizi keyfi var. Bu akşamın dizisi üstüne çok konuşulan tartışılan Muhteşem Yüzyıl Aşk-ı Derun. Dizi seyrediliyor çaylar içiliyor, yorumlar ardı ardına Sevde Sultan (ortanca kuş) hışımla kalkıyor koltuktan "Aaaaaaa bu ne?" diyor "Vıcık vıcık biri Sülüman Sülüman öbürü Hürrem de Hürrem tarihimiz bu mu bizim " deyip fitili ateşliyor. Başlıyor bizde hararetli bir tartışma işte zevkler ve renkler.
Anne Sultan yorum çok kötü yazamıyorum:)))))
Ayşegül Sultan (küçük kuş) " Çok fazla harem yaşantısı ağırlıklı ben böyle beklemiyordum."
Bendeniz tarih meraklısı olarak dizinin arkasındayım ama kabul etmem gerek bu bölüm gerçekten hayal kırıklığıydı.

6 yorum:

  1. çocuktan izlemeye hiç fırsatım olmuyor ama çok merak ediyorum yazını bi solukta okudum keşke arada özette geçsen:)sanki bu dizininbenzerini yıllar önce gülben ergen ali sürmeli çekmişti,ben mi yanlış hatırlıyorum acaba

    YanıtlaSil
  2. aman ne çok konuşuldu bu dizi yapımcıların ekmeğine yağ sürülüyor sonuçta, reklamın iyisi kötüsü yok

    YanıtlaSil
  3. nevale katılıyorum bu kadar ırdelenmese hıc tutulacak dızı degıldı bence..

    YanıtlaSil
  4. keşke hakkını vererek yapabilselerdi ama ben bir tek sahne gördüm diziye dair.. validesultandı sanırım, victorian bir elbise giymişti, göğüsler fışkırtılmış, kusura bakmayın, uydurmuşsunuz dedim ve yol verdim diziye.. hem doğru değil hem de özenti üstelik..

    YanıtlaSil
  5. başlıkta da dediğim gibi zevkler tartışılamaz ama bir de şu yönden bakmak gerekmez mi o kadar çok dizi içinde tarihimizle ilgili tek ve gerçeğe oldukça yakın bir dizi(danışmanlığını erhan afyoncu-akademisyen tarihçi yapmakta). biz haremi oryantalist ressamlardan batılı yazarlardan hep kadınların sürekli hamamda olduğu erotik bir ortam olarak hayal etmedik mi halbuki harem cariyelerin eğitim yeriydi de osmanlıca, raks, musiki öğrendikleri, beş vakit namazlarını kıldıkları bir yerdi.
    deli anne sana katılıyorum arkadaşım kıyafetler konusunda daha ayrıntılı çalışmalar yapılmalıymış. hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. bu dizi oynadıkça sultan süleymanın kemikleri sızlıyor bence

    yazıkkk

    inşaAllah affederler bizi :((

    YanıtlaSil