Translate

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Bumbada





Hamuru için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un, 2 yumurta, 2 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin (oda sıcaklığında), 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.

İçi için : hindistan cevizi (70 grlık paketler tam geliyor)

Şerbeti için: 1 su bardağı ılık su, 2 su bardağı şeker.

Yapılışı: İlk önce bir kenarda şerbeti hazırlayın. (Ilık suyun içinde şekeri iyice eritin, kaynatmayın). Diğer tarafta hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde hafifçe çanak şekli verin . İçine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi koyup yuvarlayın. (poğaça yapar gibi). 180 C fırında 20 dakika pişirin (fırını önceden ısıtmanıza gerek yok). Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbete batırıp iyice ıslatıp servis tabağına alın. Afiyet olsun. Acayip lezzetli bir kurabiye şiddetle tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. bumbado nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.kakolu kurabiyelere en çok da hindistan cevizi yakışıyor değilmi..görüntüsüde çok güzel.afiyet bal şeker olsun hepinize..

    YanıtlaSil