Translate

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Patlıcanlı Milföy Böreği

Fotoğrafa bakınca böreğim pek iştah kabartıcı görünmüyor açıkçası ama tadı konusunda garanti verebilirim. Dün hazırladım sahurda da pişirip konu komşuyada uzattım, sabahleyin tarif alma yarışına girdiler bilemiyorum yani:P)
Malzemeler:
1 paket 20'li milföy hamuru,
2 adet yufka,
iç harcı için:
1 adet soğan,
2 adet domates,
4 adet patlıcan,
tuz ve baharat
sosu için:
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları küp küp doğrayın biraz tuzlu suda beklettikten sonra yıkayın ve iyice suyunun süzülmesini bekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları ilave edin 2-3 dakika daha kavurun ve 2 adet domatesi rendeleyip tencereye ekleyin. Tuzunu ve baharatını da ekleyin. Patlıcanlar pişince ocağı kapatın.
Derin bir kapta madensuyu,sıvı yağ ve sütü karıştırıp sosu hazırlayın.
Yağlanmış tepsiye milföy hamurlarının yarısını dizin (tepsinizi alt kısmına on adet milföy sığacak büyüklükte tutun). Üzerini sosla ıslatın, bir bütün yufkayı milföylerin üzerine serin, yufkayı da sosla ıslatın, iç harcın tamamını yufkanın üzerine yayın harcın üzerine de sos dökün ve diğer yufkayı serin, sosla ıslatma işlemini tekrarlayın en üst kata kalan milföyleri yerleştirin, milföyleri üçgen şeklinde kesin ve kalan sosun tamamını böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin daha sonra önceden ısıtılmış 180C fırında milföyler kızarıp kabarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın afiyet bal şeker olsun.


3 yorum:

  1. ooo nefis olmuş bol malzemeli harika valla ellerinize sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. ne değişik tarif,eline sağlık arkadaşım.közlenmiş patlıcanla olurmu acep?

    YanıtlaSil