Translate

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Un Helvası



Malzemeler: 200gr margarin, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 2 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı süt.

Yapılışı: Bir tarafta tencereye şekeri ve sütü koyup kaynatın. Diğer tarafta yağları bir tencereye alıp eritin. Unu ekleyip iyice kavurun (unu yakmamak için sürekli karıştırın). Kaynattığımız şekerli sütü yavaş yavaş kavrulan unun içine ekleyip iyice yedirin. Tencerede bir 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Beğenenler kulaklarımı çınlata bilir:P ))



Not:geçen postumda yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. dediğim gibi yorumlara cevap yazamıyorum bir arıza var çözmek için uğraşıyorum. Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

  1. ramazan için harika bi tarif hem lezzetli hemde hafif ellerinize sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. oh eline sağlık canım tadına doyum olmaz bu helvanın,annemin helvasına bayılırım:))hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım bayılırım un helvasına nefis görünüyor.İrmik helvasını güzel yaparım ama un helvasını pek beceremiyorum tarifini deneyceğim ilk fırsatta.Görüşmek üzere hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil