Translate

19 Eylül 2012 Çarşamba

Gazozlu Poğaça

Malzemeler hamur için: 1 su bardağı gazoz (oda sıcaklığında), 1/2 su bardapı ılık su, 250gr. tereyağ (oda sıcaklığında,margarin de kullanabilirsiniz ama tereyağlı daha bir lezzetli), 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiği kadar un
  iç malzeme: 200gr. kaşar loru, (arzu edilirse maydanoz) üzeri için bir yumurta sarısı
Yapılışı: yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, herbir parçayı unlanmış alanda merdane yardımıyla fazla ince olmayacak şekilde açın.Daha sonra 8 eşit parçaya bölün içine lor koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp mayasının gelmesini bekleyin.Önceden ısıtılmış 180C fırında 25-30dk. pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder