Translate

10 Haziran 2013 Pazartesi

Kuru Kafa Motifi

 Bu yıl her yerde gördüğümüz kuru kafalar...
Tayttan tişörte, çantadan küpeye bu yıl kızımın gardırobu bu kuru kafa imgeli eşyalarla dolu. Ben de ona küçük bir sürpriz yamak istedim. Tabii ki bayıldı.

Motiflerin nasıl yapıldığına gelince: 15 zincir çekip daire oluşturuyoruz. Böylece ilk göz yuvamızı yapıyoruz.


16 zincir daha çekiyoruz.15.zincirin içine batıp ikinci göz yuvasını da yapıyoruz.( iki göz ve onları ayıran bir zincir oluşmuş olur.)


Her bir dairenin (göz yuvasının)içini 20 tek kroşe ile doldurun. (Göz arasındaki zinciri de unutmayın.) İlk tur tamamlanmış olur.


2.tur 3 çift kroşe - 2 yarım çift kroşe - 7 tek kroşe - 2 yarım kroşe - 2 çift kroşe yapın.( alttaki 4 kroşe boşta kalacak ) 4 zincir çekip ikinci göz yuvasının 5. kroşesine batın. (böylece burun delikleri oluşacak)

yine  2 çift kroşe - 2 yarım çift kroşe - 7 tek kroşe - 2 yarım çift kroşe - 2 çift kroşe.

3.tur: 4 çift kroşe - 4 yarım çift kroşe - 4 tek kroşe - 2 yarım çift kroşe - 2 çift kroşe zincirin içini de 4 çift kroşe ile doldurup tekrar geri sayım yapın 2 çift kroşe - 2 yarım çift kroşe - 4 tek kroşe - 4 yarım çift kroşe - 4 çift kroşe ve bitir.


sıra geldi dişlere : motifi ortalayın sola doğru dört ilmek sayıp ipi geçirin. 5 zincir çekin bir ilmek atlayıp ikinciye batın.2 zincir çekip bir ilmek atlayıp ikinciye batın. (dört kez aynı işlem yapılacak gördüğünüz şekil ortaya çıkacak). 2.turu da tamamlayıp sabitleyin ipleri temizleyin. Ta ta ta tam işte size kuru kafa......
Not: her iki göz yuvasında aynı işlemleri ve sayıları uygulamaya dikkat edin.

1 yorum: