Translate

26 Aralık 2013 Perşembe

TEFAL ACTİFRY




Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir kestane, koyacaksın maşinga sobanın üzerine, çatır çutur edip pişecek, parmakların sıcaktan kavrulcak ama inatla kabukları soyup ağzına atacaksın mübareği. ımmm ağızları sulandırdım galiba :))   TEFAL in bu makinasında 20dk. da inanın sobanın üzerinde pişmiş tadında oluyor kestaneler. Pişirmeden yarım saat önce çizdirip suda bekletin 2dk makinayı ısıtın hepsi bu.
Makinayı az yağda patates kızartması yapmak için almıştım. Patateslerin tadı hiç fena değildi ama bol yağda kızarmış patates tadı yoktu. Daha çok fırında pişmiş gibiydi. Gerçi patatesi her türlü seven ben için sorun olmadı ama eşim pek beğenmedi. Biber kavurması, tavuk budu ve köfte de denedim on numara...yılbaşı yaklaşmışken  benden söylemesi...

3 yorum:

  1. ben de almayı düşünüyorum çok seviyoruz ailecek patates kızartmasını..tadını beğenirmiyiz acaba merak ettim.ama başka şeylerin de pişirilebilmesi güzel tabi.kestaneye de bayılırım:)

    YanıtlaSil
  2. kızartmayı seviyorsan pek beğenmezsin filizim , fırında patatesi seviyorsan gideri var ama kestanede çok iyi ay yakın alsak ben sana pişirip gönderirim canımm:))sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Benden başka sobaya maşinga diyen birini duymamıştım. Biz küçükken öyle derdik. Ben Bursalıyım. Göçmenim. Sanırım siz de göçmensiniz. Ankara da yaşıyorum, burada maşinga dediğimde yüzüme bakıyorlar o ne ki diye? :))))

    YanıtlaSil