Translate

21 Şubat 2010 Pazar

Şip Şak Börek

Böreğimin adından da anlayacağınız gibi yapımı çok kolay ama lezzeti harika, denemenizi tavsiye ederim. Malzemenin miktarı tamamen size ait. Malzemelere gelince hazır yufka, biraz sıvı yağ, ben iç malzeme olarak pırasa kullandım, dediğim gibi siz ister patates,ister ıspanak ne dilerseniz onu kullanın.
Yapılışı: yufkayı düz bir zemine yayın üzerini biraz yağlayın, yufkanın bir ucunu katlayın (nasıl katlanacağını resimlerden takip edebilirsiniz.) Katladığınız uca hazırladığınız iç malzemesini koyun rulo olarak sarın. Kol böreği gibi kıvırıp tepsiye yerleştirin ve üzerine biraz yağ sürün. Önceden ısıtılmış fırında fişirin. Afiyet olsun.






3 yorum:

  1. hakikaten şipşakmiş..ellerine sağlık canım.....

    YanıtlaSil
  2. off ooff olsa da yesek, aciktim yav :(

    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim sizi kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil