Translate

14 Eylül 2013 Cumartesi

Közlenmiş Patlıcanlı Bayat Ekmek Salatası


 
 

Malzemeler: bayat ekmek , sarımsaklı yoğurt, közlenmiş patlıcan, tuz. (ölçü tamamen size kalmış)
Yapılışı: bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp fırında pembeleştirin (kıtır kıtır  olsun, değerlendirilecek bayat ekmek yoksa etimekle de yapabilirsiniz).NOT:  Servis yapacağınız sırada bütün malzemeleri karıştırın. Önceden malzemeleri karıştırırsanız ekmekler kıtırlığını kaybedip yumuşar. Afiyet olsun.
Bayat ekmekleri değerlendirmenin bir başka yolu da : bir tencereye su koyun çok olmasına gerek yok. Su kaynayınca tencerenin üzerine kevgiri oturtun. Kevgirin üzerine küçük bir havlu yayın üzerine dilimlediğiniz bayat ekmekleri yerleştirin ve buharda yumuşamasını bekleyin 2-3 dakika içinde bayat ekmekler pamuk gibi oluyorlar. Rahmetli babaannemden öğrendiğim bu yöntemi umarım sizde beğenirsiniz.

1 yorum:

  1. Valla süper tarif, ellerinize sağlık. Allah rahmet eylesin bilgisi bize bile dokundu...

    YanıtlaSil