Translate

25 Mart 2009 Çarşamba

Profiterol



Profiterol bayıldığımız lezzetlerin başında geliyor. Geçenlerde kayınvalidem yapmış, bizede yemek kısmet oldu. Tarifini ondan aldım ve hemen bende yaptım . Benimkiler bayıldılar...
malzemeler:
hamuru için; 3 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 pk.kabartma tozu, 4 yumurta.
yapılışı; suyu bir tencereye koyun kaynamaya başlayınca margarini ilave edin.margarin eriyince de unu ve kabartma tozunu ekleyin 2-3 dk.sürekli karıştırın ve ocağı söndürün. Hamur ılınınca tek tek yumurtaları kırıp hamura yedirin.(hamur sıcakken yumurtaları kırarsanız yumurtalar pişer.ayrıca bu hamur kekten biraz koyu kıvamlı olacak.) Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve bu hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar koyun. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin.Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın bi 5-10 dk.fırında dinlendirin.
iç kreması; 2,5 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 6 yemek kaşığı şeker, 1 pk vanilya.
yapılışı; Vanilya dışında tüm malzemeleri tencereye koyun ve boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayıda ekleyin.
Pişen hamurları ortadan ikiye bölün ve arasına pişirdiğiniz kremadan sürün. Hazırladığınız bu profiterolleri bir kaba yerleştirin.
çikolata sosu; 1,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 pk.kakao, 1 yemek kaşığı margarin.
Margarin dışındaki malzemeleri pişir.Sos piştikten sonra margarini ekle ve daha sonra profiterollerin üstüne dök.Afiyet olsun.
Ben çikolata sosu olarak bu tarifi değilde dr.oetker in paketlerdeki çikolata sosunu kullanıyorum daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Tercih sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder