Translate

25 Mart 2010 Perşembe

Çakma Su Böreği

İsminin çakma olduğuna bakmayın bu tarifi denemeden geçmeyin:)))

malzemeler: 5 yufka, 300 gr. kaşar loru (arzu ederseniz evdeki beyaz peynirlerinizi de değerlendirebilirsiniz), 500 gr. yoğurt, 3 yumurta, bir şişe maden suyu, 1 su bardağı sıvı yağ.

yapılışı: yoğurt,maden suyu,sıvı yağ ve yumurtaları bir kapta çırpın. Diğer yandan bir yufkayı tepsiye yerleştirin 1.5 yufkayı parçalayıp yoğurtlu karışımın içine sokun ve hafifçe sıkarak tepsiye yerleştirin. Kaşar lorunu yufkaların üzerine eşit şekilde serpin. Tekrar 1.5 yufka parçalayın sosa batırın hafifçe sıkın ve kaşar lorunun üzerine yerleştirin. Kalan yufkayı da tepsinin en üstüne yayın. Servis yapmayı düşündüğünüz şekilde kesin, kalan sosu böreğin üzerine dökün. Böreğin sosu çekmesi için 1-2 saat bekleyin ve önceden ısıtılmış 180C fırında 30-35 dakika pişirin.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. canım arkadaşım
    böreğin çok güzel olmuş ellerine sağlık.canım çekti benim de ,son zamanlarda börek yapmadım bu tarifi haftasonu deneyeyim bari.yerken de kulaklarını çınlatırım artık:)
    öptüm canım

    YanıtlaSil
  2. güzelim bende seni kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil